Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Göd a település képes leírás - Göd.tlap.hu
részletek »

Göd a település - Göd.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: god.tlap.hu » Göd a település
Keresés
Találatok száma - 5 db
Göd

Göd

Ha szeretne rövid összefoglalót Göd-ről, és Göd történelméről, mindenképpen érdemes itt kezdenie a böngészést. A Dunakanyar közelében található Dunamenti település, a Dunakanyar kapujaként is szokták nevezni. Budapesttől kb. 25 km-re északra, Váctól 9 km-re délre található.

Göd város honlapja

Göd város honlapja

Göd a budapesti Lánchíd budai hídfőjétől 24 kilométerre fekszik északi irányban a Duna bal partján. Valójában a 22. km-nél kezdődik és a 27. km-nél ér véget a település. Nyugat-kelet irányban 2 km a szélessége. Dunapartja 5,9 kilométer hosszú.

Gödi Thermálfürdő

Gödi Thermálfürdő

A fővárostól nem messze, kellemes kikapcsolódási és fürdőzési lehetőség, ha valaki ellátogat Gödre, a strandfürdőbe. A vendégeket jelenleg négy medence várja. A sportolni vágyókra gondolva úszómedencét is építettek a termál medencék mellé. A gödi termálfürdő egész évben nyitva áll a vendégek előtt. A helyi termálvizet a szakhatóságok nemrégiben gyógy,- és ásványvízzé minősítették. Azok számára, akik szeretik a természetes vizeket, a nyári szezonban a három dunai strandra is ellátogathatnak. Fürdőzés után sportolási lehetőséget kínál a közeli golf pálya. Az elkészült hatalmas golfpálya és sportcentrum, valamint az ötcsillagos Pólus Palace Hotel ismertté teszi Gödöt külföldön is, melyhez az európai színvonalúra fejlesztendő melegvizű strand is hozzá fog járulni.

Lovastábor - Szálender lovastanya

Lovastábor - Szálender lovastanya

A tábor folyamán kapcsolatot teremthetsz a lovakon kívül, más kedves állatokkal is, például őzekkel, bárányokkal, stb. valamint megismerheted a lovaglás örömét és szépségét. A szálender tanyán egész évben lovasoktatást is tartanak felnőttek és gyerekek részére egyaránt.

Nemeskéri-Kiss kúria

Nemeskéri-Kiss kúria

A Nemeskéri-Kiss kúria célja, hogy az Ön igényei szerinti tréninget, konferenciát, esküvőt, esküvői ceremóniát, családi-baráti összejövetelt, vagy bármilyen más rendezvényt színvonalasan, a legmegfelelőbb körülmények között megvalósítsa. Igény szerint a rendezvény megszervezését és lebonyolítását is vállalja. Nemeskéri-Kiss Miklós az 1848-as szabadságharc ezredese és Kossuth Lajos bizalmasa volt. A szabadságharc bukása Franciaországban érte és már nem térhetett vissza Magyarországra, ahol távollétében halálra ítélték, így Franciaországban telepedett le, és ott megnősült. 1861-ben III. Napóleontól grófi címet kapott, 1868-ban pedig a Francia Becsületrend Lovagkeresztjével tüntették ki.

Tuti menü